RSS

Middag på Mat och destillat

19 Jul

Då var vi på mat och destillat igen. Senaste upplevelsen lämnade mer att önska på den vegetariska fronten så jag har inte varit så sugen på att gå hit, men eftersom Bantorget 9 bara hade bistron öppen under sommaren så gick jag med på att ge mat och destillat en ny chans. Vi började med vars en drink, jag beställde “mexican mine”. Sur!!! Så sur!! Jag lyckas alltid beställa de suraste av drycker. Smuttade på och gav sen bort den.

Förrätten jag beställde innehöll späd lök, bönor, potatis och parmesan.

20150718_194308

en riktigt trevlig rätt. Potatispurén var smakrik, parmesanrivet krispigt friterat och de flesta lökbitarna var mjuka. De finskurna sugersnapsen känns så här i efterhand onödiga. Förklaring kommer..
20150718_202450Varmrätten. Bönsymfoni kallade servitören det. En bönsaallad som touchat stekpannan var det. Med lite syrliga betor och några mjuka primörmorötter på toppen. Sist vi var här så fick jag en fantastiskt tråkig rätt med morötter, lök och ett segt stekt ägg, så jag var lite drygt skeptisk när jag såg denna komma in toppad med morötter… men de var tillsammans med spenatsåsen det bästa på tallriken. Det var inte så att maten var dålig, det blev bara så ointressant att sitta och äta haricots vert, sugar snap, vaxböna, haricots vert, sugar snap, vaxböna osv. Allt var krispigt utom då de fyra små morötterna. Jag funderade över om någon i personalen ätit en hel rätt av denna eller om man bara  provsmakat och tyckt att det funkade. Som förrätt hade den varit riktigt bra! Men det var just vad det smakade som, en förrätt där man tillsatt extra bönor. Hur som helst så var det mycket bättre än sist så det är inte omöjligt att vi kommer tillbaka. Nästa gång ska jag komma ihåg att fråga hur sur drinken är i förväg också.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 19, 2015 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: