RSS

Kåldolmens dag

30 Nov

image

image

image

Till lunchen firade vi kåldolmens dag.
Jag gjorde dolmar på savoykål. Fyllningen bestod av bovetesylta som jag gjorde med lite mindre vatten än vanligt och utan kryddnejlika. Efter att syltat stelnat så stekte jag den och tryckte sönder den i småbitar under tiden. Det såg nästan läskigt mycket ut som köttfärs, men det var ju på ett sätt substitut för det.. Jag blandade i hackad mandel som jag stekt i torr panna. Sen rullade jag dolmar av allt ihop och lade dem i en form.
Jag försökte mig sen på ek skysås bestående av vatten, soja, tomatpure, liquid smoke och lökpulver som jag hällde över dolmarna. Sen fick de stå i ugnen, 200 grader i ca tio min.
Tillsammans med dolmarna bakade jag äppleklyftor. Som serverades till. Tillsammans med blötlagda berberis blandade med lingonketchup och en pumpa och broccolisallad.
Johans utlåtande blev: mycket gott, fine, fine indeed.

 
4 Comments

Posted by on November 30, 2011 in Hemmalagat, jippo, Maja, Recept, Uncategorized

 

Tags: , , , , , ,

4 responses to “Kåldolmens dag

  1. huvudveck

    December 3, 2011 at 9:21 am

    Det vattnas i munnen av din beskrivning. Denna känsla förstärks av bilderna. Bra jobb.
    Pappa

     
  2. matikvadrat

    December 3, 2011 at 11:14 am

    ja, det blev väldigt gott!!

     
  3. Jayne

    December 4, 2011 at 3:40 pm

    Du är otroligt påhittig måste jag säga!!! Stor beundran för dina matlagningskonster.

     
  4. matikvadrat

    December 5, 2011 at 3:42 pm

    Tack så mycket Jayne!!😀

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: