RSS

Boeuf utan nöff

17 Nov

Jag blev sugen på boeuf buorguinongryta, men hade inget vin hemma om jag ville offra. Så jag improviserade fram en mustig, höstigt god gryta.

Boeuf buorguinoninspirerad gryta

2 stora lökar
3 vitlöksklyftor
3dl torkade sojabitar
2 morötter
2 palsternackor
mejram
soltorkad tomat
tomatpure
buljongtärning
5 kryddpepparkorn
sojasås
potatismjöl

Koka upp sojabitarna så de blir mjuka, skölj i kallt vatten, krama ur så mycket vätska som möjligt

Hacka löken i stora bitar, finhacka vitlöken. Stek en stund i olja.
Tillsätt sojabitarna, tomatpuré, mejram, soja. stek en stund.

Tillsätt en ca  5dl vatten. I med resten av ingredienserna. Koka tills allt blir mjukt.

Red grytan med lite potatismjöl utrört i kallt vatten. Ta grytan av värmen. Tillsätt det utrörda potatismjölet i en fin stråle under omrörning. Sätt tillbaks grytan på värmen. Ta grytan från värmen när första kokbubblan syns. Klart!

Servera med potatismos, sallad,  picklad svamp eller något annat trevligt.

 
Leave a comment

Posted by on November 17, 2011 in Hemmalagat, Maja, Recept, Uncategorized

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: