RSS

Kirskål och fermenterad tofu

12 Apr

Om man vill äta riktigt billig mat så kan man plocka ogräs i någon stackares trädgård. Min mamma är så trött på kirskål att hon inte ens vill äta den, så det finns ingen direkt konkurrens😉

Nu är det perfekt att plocka de späda bladen och de smakar faktiskt riktigt gott!!! Jag plockade även åt mig en del vitplister som går att äta det med. Bladen masserade jag med soja, vitlök, rapsolja och spad från mjölksyrad fänkål (med man kan ta något annat syrligt som citron eller vinäger) Det blev en härlig sallad!!! När jag berättade på jobb att jag åt ogräs så fick jag direkt frågan; är du vegetarian? Varför är det alltid så så fort man äter något konstigt?

På tal om konstigt så ska jag snart shoppa fermenterad tofu och annat skoj med min kompis My som precis kommit hem från Vietnam och har grym koll (hon tycker att jag är konstig som är svensk och gillar fermenterad tofu, men jag kan ju kontra med att jag faktiskt är vegetarian, så det är helt naturligt ;))!

 
1 Comment

Posted by on April 12, 2011 in exotiska ingredienser, Maja, Rawfood

 

Tags: , ,

One response to “Kirskål och fermenterad tofu

  1. Huvudveck

    April 13, 2011 at 6:21 pm

    Hejsan.

    Kul att du tycker om vår trädgård men när det gäller kirskål så håller jag med mamman. Jag tycker inte heller om den. Vare sig på tallrik eller rot.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: