RSS

stekt tempeh med marinerad grönkål

06 Dec

Tempeh är fantastiskt gott! Det består av fermenterade sojabönor och är fint att marinera och steka! Jag köpte en bit på Kina livs, ystadgatan, på möllevångstorget. När vi var på Bali så åt jag ofta tempeh i deras “gado gado sallad” tillsammans med grönsaker, ägg och jordnötssås, mycket trevlig rätt!

Under tempehn skymtas en grönkålssallad som jag lagat genom att hacka färsk grönkål, vitlök och kålrot och blandat med tamarisås och citron. Jag masserade kålen ordentligt med händerna, sen lade jag på ett fat och satte en tyngd på, där fick det ligga och mjuka till sig några timmar innan jag stekte tempeh och njöt av en god kvällsmat!

Tempeh borde passa finfint på julbordet!!!

Advertisements
 
5 Comments

Posted by on December 6, 2010 in exotiska ingredienser, Maja, Recept, shopping

 

Tags: , , , , , , ,

5 responses to “stekt tempeh med marinerad grönkål

 1. eanie

  December 6, 2010 at 1:18 pm

  Jag vill också tycka om tempeh. Jag har bara använt det själv en gång för flera år sedan i just gado gado, men gillade då inte det speciellt, hade konstig bismak. Kanske gjorde vi något fel, jag hoppas det, för jag känner att jag borde gilla det.

   
 2. matikvadrat

  December 6, 2010 at 2:08 pm

  åt du den “rå”? Jag gör det ibland, men då tycker jag också att den smakar lite obehagligt, vass eftersmak. Men stekt med lite tamari är den supergod. Om man nu äter stekt mat, vilket inte är det nyttigaste….Den kanske behöver något salt för att bli smaskig?

   
 3. eanie

  December 6, 2010 at 3:21 pm

  Jag tror att vi stekte den i olja, kanske med lite enkla kryddor och sen hade jordnötssås till. Det var 4 år sen tror jag så minns inte exakt, annat än att jag tänkte att det nog skulle kunna bli gott på annat sätt. Får bli nya test helt enkelt och med tamari då som första anhalt.

  Kanske ska vara mitt nyårslöfte, att se till att få lagat viss mat jag länge tänkt ta tag i! 🙂

   
 4. Yuri

  May 23, 2012 at 2:49 pm

  Hejsan! Jag skulle vilja fråga om Tempeh. Var kan man köpa Tempeh i Malmö?! Jag vill gärna köpa dem men jag kan inte hitta dem.. Tack!

   
 5. matikvadrat

  May 23, 2012 at 7:31 pm

  De brukar ha det hos Kinalivs på Ystadgatan, annars kan man hitta det hos Astrid och aporna vid konserthuset. Smaklig måltid 😀

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: