RSS

Vörtbröd

16 Dec

Den senaste månaden har jag bakat ett antal vörtbröd med varierande resultat. Det jag bakade igår blev absolut bäst, antagligen eftersom jag gjorde en ganska kladdig deg och för att den var ordentligt kryddad.

Receptet är baserat på Pain de Martin‘s vörtbröd från förra året, med en del modifikationer.

Fördeg:

ca 120 g vetesur
ca 120 g rågsur
ca 150 g vatten

Huvuddeg:

Samma som Martins, men all vätska är ersatt med vört från vår egen öl, nedkokt till 1/3 och rågmjöl istället för sikt.

Det blev såhär:

pc162010

 
Leave a comment

Posted by on December 16, 2008 in bakning, bröd, Hemmalagat, Johan, jul, Recept

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: