RSS

Färska dadlar del 3

23 Sep

Dadlarna börjar bli ordentligt skrynkliga nu. Johan övertalade mig att spara dadeln som blivit brun och lös i hullet inuti, det är den som ligger i förgrunden. Han tror att den ska bli fastare längre in i mognadsprocessen, vi får se. De som fortfarande är gula börjar bli skrynkliga som russin!

Jag funderar på om jag ska våga smaka en….

 

 
5 Comments

Posted by on September 23, 2008 in exotiska ingredienser, Maja, shopping

 

Tags:

5 responses to “Färska dadlar del 3

  1. Abir

    October 5, 2008 at 6:12 pm

    Hejsan Maja!
    Ursäkta att det dröjde med att skicka min kommentar! Jag och din mamma har diskuterat lite om dadlarna. Nu har i alla fall dadlarna börjat mogna, men jag tror inte att de kommer att bli som de mogna dadlar som mognar i solen på trädet. Dadlarna skall i alla fall smaka söt nu utan den beska smaken. Så prova att smaka en!
    Det finns många sorters dadlar. Jag är inte dadelexpert, men vad jag vad jag känner till, finns det den gula sorten ni har köpt och en annan röd sort. Färska dadlar brukar man också äta omogna. Men alla sorter är inte beska.
    Mognadsprocessen tror jag blir snabbare om man precis som övriga frukter sätter dadlarna nära övermogna frukter som “påverkar” frukterna i närheten. T.ex äpplen är sådana frukter som gör att frukter som ligger i samma skål som äpplen mognar snabbare.
    Det är intressant att ni har gjort detta experiment om mognadsprocessen hos dadlar. En annan sak som jag vill tillägga är dessa enstaka dadlar som nu har mognat. Kommer de att mögla eller torka? Vad tror du kommer att hända? Jag tror att de kommer att mögla. Spännande att se!

     
  2. mamma

    October 5, 2008 at 9:08 pm

    Då är det dags att äta upp dem,det vore ju synd om de möglar eller hur?Abir vet vad hon pratar om, hon är nog en dadelexpert. mumsa på hejohå.

     
  3. matikvadrat

    October 6, 2008 at 8:43 am

    Vad kul med dadeltips🙂 De böjar mogna ordentligt nu, alla dadlarna är bruna men skrynlkigheten varierar. Vi smakade de dadlarna som var mogna när bilden togs, de var jättegoda! Jag ska smaka på de som sitter kvar och göra ett inlägg om det lite senare idag.
    Jag tror också att de möglar om de sitter kvar för länge, några ser ut att redan vara i riskzonen…..
    Tack för svaret🙂

     
  4. mamma

    October 21, 2008 at 7:09 pm

    Har ni ätit upp dadlarna nu? Såg du att din bror Nils åt en när vi var hos er i förra veckan? hejdå

     
  5. mamma

    January 15, 2009 at 3:01 pm

    Hej

    Igår fick jag en påse med exotiskaingredienser av Abir.
    En påse med godis från Libanon Beirut. Det ser väldigt läckert ut, skall ha det som Lördagsgodis.
    Kram, mamma

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: