RSS

Skördemarknad i folkets park

22 Sep

Igår var det skördemarknad i folkets park. Marknaden var ganska liten men intresset väldigt stort, en ekvation som gick ihop helt smidigt. Det var TRÅNGT mellan stånden, som på de värsta ställena under malmöfestivalen! Men det var trevligt ändå, när man väl lyckades ta sig fram till de olika stånden alltså.

 

Ett stånd sålde pumpor i en massa olika färger och former, jättefint, höstkänslorna riktigt hoppade på en!! De var inte särskilt dyra heller.

 

Hvilans folkhögskola hade ett stånd där de sålde rotfrukter och annat gott. Vi köpte ett halvt kilo palsternacka ett halvt kilo röda morötter och en enorm palmkål, för 10kr styck!! en liten del av kålen förvällde jag och stekte sen tillsammans med kokta bitar av mandelpotatis, palsternacka och jordärtskocka. I stekpannan smälte jag först en klick smör i vilken jag sedan löste upp en buljongtärning sen stektes allt i smöret till en ganska kletig röra som blev jättegod 🙂 Jordärtskockorna och mandelpotatisen köpte vi av Katrinetorps gård som var på plats, honungen vann min pappa tillsammans med en burk honung till och en påse honungskarameller i ett lotteri som Sveriges biodlares riksförbund hade.

 

Bredvid scenen gick en häst med kärra fram och tillbaks med passagerare, höbalar var utsatta lite här och var och på scenen spelade Pulejam gungande reggae. En trevlig tillställning, hoppas bara att den får större utrymme nästa år.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on September 22, 2008 in Festival, Maja, shopping, Uncategorized

 

Tags: , , ,

2 responses to “Skördemarknad i folkets park

 1. Pappa

  September 23, 2008 at 5:12 pm

  Honung är gott. När vi kom hem med vår burk så läste vi var den var producerad. Döm om vår färvåning när vi upptäcker att boiodlaren finns på gatan norr om oss inne i Malmö. Alltså kommer en del av honungen från vår ekologiska trädgård. Kul eller hur!?

   
 2. matikvadrat

  September 24, 2008 at 8:00 am

  Ja, det var inte illa det 🙂
  Jag har sett skylten, utanför ett hus på manetgatan, om att det finns honung till försäljning.
  Är honungen god får man ju börja handla honung där, närproducerat och bra 🙂 .

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: