RSS

Ekorundan

07 Sep

 Igår och idag pågick ekorundan, det innebär att ett gäng ekologiska bondgårdar håller öppet för intresserade och erbjuder en massa olika aktiviteter och shoppingmöjligheter. Vi åkte tidigt på morgonen, 09:30, första stoppet var på Klinta kryddor och grönt, utanför Höör. Där shoppade vi rökta gruvarbetarkarameller som enligt alla utom mig och Johan var äckligt starka. Vi handlade på oss lite grönsaker också, gula bönor. Butiken är jättemysig, jag lyckades precis att inte köpa en fin glasburk med lock för 99kr……… Där finns ett kafé också som ligger i gårdens stora växthus där det odlas bland annat tomater. Det var lite för tidigt för oss att fika så det får bli en annan gång.  

 

 

 

 

Efter Klinta åkte vi till Holma där det finns en ätlig skogsträdgård som jag tycker är väldigt spännande. Förra året gick vi en guidad rundvandring där, iår gick vi runt själv.

 

Sen fikade vi, det var dags nu 😉 Fiket har också konstutställningar, jättefina foton och målningar! Vi åt en bit  morotsskaka med björnbärssylt (tack för påpekandet mamma). Mycket gott.

Och en kladdkaka med grädde. Vi fick påfyllning på kaffet vid bordet, trevligt!! 🙂

 

 

På Holma finns också en jättefin ekobutik med all möjlig mat. De har även grönsaker från gården till försäljning. Vi köpte en massa, bland annat trädgårdsmålla från Skogsträdgården. Den smakade riktigt gott tillsammans med gremefraiche, mangold och bladselleri som pastasås idag.

 

Efter Holma körde jag till Vidablick. En gård som ligger i Osbyholm, utanför Hörby med en vidunderlig utsikt!! På Vidablick plockade vi majs, det var najs 😉

 

Sen köpte vi grillad majs och våfflor, mmm, som vi satt och åt i äpplelunden med utsikt från åsen :). På Vidablick finns också en butik med heminredningsprylar, jättefina grejer och väldigt bra priser. Det är frun på gården som har butiken och hon berättade att de skulle sätta in stora fönster i kafé/butiken så att man kunde fika med utsikt!! Jag måste dit igen 🙂 Jag köpte 3 ljusstakar och ett kilo äpple innan det bar vidare mot Grönland.

Grönland utanför Veberöd alltså…

 

På Grönland tittade vi på de söta linderödssvinen, tyvärr var det vindstilla så man kunde knappt andas…., hälsade på hönorna, snackade med katterna och klappade angorakaninerna,

 

och fikade såklart 😉

Jag åt en morotskaka med supergod vaniljcreme, Johan åt en bit blåbärspaj. Både och var väldigt gott.

Efter besöket på Grönland åkte vi in i skogen och plockade svamp, vi hittade 5 soppar, vet inte exakt vilken sort, men goda var de, vi stekte dem i smör och saltade lite mmmm 🙂

 

Här är en bild på dagens shopping, hösten är härlig!

Advertisements
 
 

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: